HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2011.10.04. 09:29 vitorlázó

BIMx - a kézenfekvő megoldás

   A BIMx egy új szemléletmód megjelenése az építészeti kommunikációban. A BIM (Building Information Modell) koncepció kiterjesztése ma minden építész - lassan nélkülözhetetlenné váló - segédeszközévé válik. Az interaktív környezet, amelyben a BIMx, BIM Explorer megoldás megjelent, mindenki számára elérhetővé tette a készített tervek játékos, de szakmailag alapos körüljárását. A játékprogramokból ismert könnyed tájékozódás a térben olyan élménnyé teszi a tervek megismertetését, amely minden résztvevő számára látványos megközelítést jelent.

   A BIMx modellek megjelenése az iPAD/iPhone készülékeken, kapcsolódva a Facebook adta egyre jobban elterjedő közösségi háttérrel jelentősen tágítja az építészek bemutatási lehetőségeit.
Mire van szüksége egy építésznek a tervei bemutatásához...?

  • a laikus számára értelmezhető bemutatási lehetőségre...
  • a szakmai közönség számára korrekt térbeli megjelenítésre...
  • a megbízók, építtetők, hatóságok számára láttató megjelenítésre..
  • könnyű kezelhetőségre...

Ezeket az elvárásokat egy olyan eszköz elégítheti ki, amely a BIM projekteket akár asztali, számítógépes környezetbe kapcsolódva, akár saját hordozható gépen az építés helyszínén, akár kézi eszközökön bemutathatóvá teszi.
"Az iPad/iPhone eszközökön megjelent BIMx bevezetésével jelentősen szélesítettük a BIM modellek kiaknázhatóságát akár a szakma, akár a megbízó, vagy a laikusok szemében is" - mondta Szövényi-Lux Miklós, a Graphisoft termékfejlesztési alelnöke.

A BIMx környezete közvetlen kapcsolatot teremt az ArchiCAD modell és annak látványos, könnyen kezelhető bejárása között.

A tervek több módon is feltölthetőek az iPad/iPhone platformra, így könnyen hordozhatóvá és bemutathatóvá tehető akár a megbízó számára is a családi háza, vagy nagy beruházások is bemutathatóak segítségével akár a hatóságok számára is.
A Facebook közösség oldalán nagyobb közönséggel is megoszthatóak a tervek, de az iTunes felületén közvetlenül is beolvashatóak a megfelelő formátumban elkészült modellek.

A megoldás sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy meglepően sok letöltés történt úgy az iTunes oldalról, mint a Facebook közösség oldalain megjelent, az építészek által feltöltött számos projekt oldaláról.

technikai háttér: A BIMx megoldás része az ArchiCAD15 telepítőcsomagnak, a teljes értékű BIMx modellek mentése pedig október 31-ig ingyenesen érhető el a BIMx asztali változatán keresztül.
további részletek és információk: a Graphisoft BIMx megoldása.
 


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr113277180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitorlázó 2011.10.05. 11:56:34

...érdemes kipróbálni, mert valóban új lehetőségeket ad a tervek, elképzelések bemutatására az ügyfeleknek...
süti beállítások módosítása