HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2010.10.18. 16:57 vitorlázó

Óvoda másképp...

Címkék: természet épület

  Fejembe vetem, hogy a munkához kapcsolódó utazások alkalmával egy-egy épületre azért rácsodálkozom, ha van öt perc spórolt előnyöm a rohanásban. Ez az épület egy egészen kis falucskában "ugrott" elém egy kanyar után. Érdekes, Ausztria egyes részei pont olyanok, mint a Budapest körüli vidék - kiszabadul az autós a városból fővárosból, és negyed óra múlva szinte érintetlen természetben találja magát. Ez a falu Bécstől 30 percre délre van, ahol már elindulnak a hegyek felfelé - egy patak völgyében autózik az ember nyugat felé az A1-ről letérve ahol pillanat alatt eltűnik a 4 sávnyi autófolyam, és máris az érintetlen falusi környezetben találja magát az utazó.

A lejtőn megbújó épület egyszerűen "kilóg" a térben. Egy téglatest, vidáman színezve bukkan eléd, és ha ott vagy, hallod a gyerekzsivajt is. Belakott ház, és még látszik, most fejezték be éppen, az utolsó simítások még érezhetőek.

Az egyszerű tömegformálás, a terep fölött megjelenő kubus befedi a játékteret, védelmet ad, de a völgy felől mégis nyitott.
 

Egyszerűen jópofa megoldás - valahogy "ránőtt" az eredetire....
Közeledve már látszik a tarkaság is jobban.

Minden részletében kidolgozott épület, minden részletében igényes anyagok használatát látni - pedig csak egy kis falu.
 

A környezetével együtt nagyon rendben van.

...és az üzemi idill 500 méterre az óvodától: békésen legelésző bárányok és kecskék, a háttérben pedig egy hatalmas üzem magasépítményei. A környezet védelme láthatóan biztos, hiszen ezek a legelésző állatok az első jelzők, ha bármi gond van a természettel...

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr192381419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása