HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2010.10.15. 11:50 vitorlázó

MEP ütközésvizsgálat

Címkék: designer ifc mep archicad14

Az ArchiCAD14 program a nyitottságot tűzte a zászlójára: Nyitott a különböző szakági programok felé, különös tekintettel a statikára, illetve a nagy kiterjedésű gépészeti tervek összehangolására.

A szakági tervezés részben az IFC szabvány alapján elkészített "közvetítő" fileok segítségével, részben a Graphisoft MEP Designer programjának segítsével oldható meg. A kiegészítő segítségével összehangolhatóak a más CAD programokban készített gépészeti tervek, sőt a modellezés során kialakított térbeli csőhálózatok ütközései is kiszűrhetők a Graphisoft megoldásának köszönhetően.

Az ütközésvizsgálat kisfilmjét a linkre kattintva lehet megnézni. A megfelelő használathoz szükséges még a "másik" oldalon a Graphisoft kiegészítőjének letöltése és telepítése is (itt található meg az IFC kapcsolatokhoz szükséges kiegészítő is):
http://www.graphisoft.com/support/archicad/downloads/interoperability/

az MEP modeler az alábbi oldalról telepíthető, és próbálható ki:
   http://www.graphisoft.com/products/mep-modeler/MEP_downloads.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr422373645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása