HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2010.11.24. 15:25 vitorlázó

Csapatmunka kontinenseket átívelő módon

Címkék: szerver együttműködés ifc archicad14 bim

   A tegnapi napon - november 23-án - érdekes bemutatónak lehettek tanúi azok, akik a Graphisoft felhívását olvasva jelentkeztek a ma oly népszerűvé váló on-line bemutatóra. Közel másfél órás, számítógépes alapokon futó előadást láthattak az érdeklődők, amely több kontinensen keresztül ívelő együttműködést mutatott be, élő feladat segítségével.

11 kolléga 3 különböző kontinensről jelentkezett be a spanyol országi BIM szerveren futó tervre és készítette el a saját részére kiadott munkarészeket, majd a szakági feladatok elvégzése után visszavezette mindenki saját részfeladatának eredményeit a központi tervbe. A bemutató részletes áttekintést adott az ArchiCAD gondolkodásmódjáról, a BIM szerver működéséről és a ma oly fontossá váló együttműködésről a szakágak között. A gördülékeny bemutatót természetesen komoly előkészületek előzték meg mivel az élő közvetítés során egy résztvevő sem kockáztathatta a hibázást, hiszen az közös bemutató minden részlete nagy közönség előtt zajlott. A másfél órás prezentációt követően meg kellett állapítsuk, a megoldás - a BIM server, a szakági együttműködés -  kiállja az éles próbát.


a fenti Youtube video részletesen végigvezeti a nézőket a prezentáción

TIPP: az érdeklődők vagy megnézhetik a készített videót (angol),
        vagy több részletben láthatják a YOUTUBE oldalain.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr422470483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása