HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2010.11.14. 21:00 vitorlázó

Apróság, de hasznos...

Címkék: tippek segédlet archicad archicad14

Elemkiválasztás feltételek alapján
  Amikor egy terven már rengeteg mindent megrajzoltunk és egyeztetésre megyünk, gyakran derül ki, hogy bizonyos elemeket - a példában ajtókat - kell egy meghatározott feltétel alapján mindenhol kicserélni/lecserélni a terveinkben. Ez gyakran adhat bosszankodásra okot, végig mazsolázva a tervlapokat kell cserélgetni az elemeket.
   A fenti kép alapján látható, megoldható, hogy egy egyedi feltétel alapján minden, a feltételnek megfelelő elemet egyszerre választunk ki és akkor már könnyű a módosítás.

Apróság, de hasznos...
Régi tervek kerülnek elő
, elindul újra egy évekkel ezelőtt megállt munka és a korábban készített terveket kell elővenni újra.
...és kiderül, hogy a tervek ArchiCAD 7.0 programmal készültek, és a mostani ArchiCAD14 nem nyitja meg azokat.
   A megoldás, ami ilyenkor szokás egy irodában a lépcsős beolvasgatás, mentegetés - sok irodában ezért tartanak ma is a gépeken régi változatokat, hogy ilyenkor felidézzék az 5-10 évvel ezelőtti ismereteket, elindítsanak egy rég nem futott programot, majd abban küzdelmeket követően megnyitva, elmentve jussanak el lépésenként oda, hogy végre el tudjanak kezdeni dolgozni az aktuális változatban.
   Apró segítség, de erre van megoldás. Az ArchiCAD File Converter csomagok ezt a feladatot egyszerűsítik és oldják meg, nem szükséges a régi CD-tárakban való kutatás a már alig futó programok után.
   A Graphisoft oldalán található csomagok közül a számunkra szükséges változatot letöltve máris könnyebb a megoldása ennek a korábban sokak számára nehézkes feladat.
Három változat található az oldalon:
   - ArchiCAD10: ArchiCAD6.5-től nyit meg terveket,
   - ArchiCAD9: ArchiCAD 5.0-től nyit meg terveket,
   - ArchiCAD7: ArchiCAD4.1-től nyit meg terveket.
A programok előtelepített változatban vannak, így a letöltést követően telepíteni sem kell semmit, a programot elindítva és beolvasva a régi terveket csak el kell menteni, majd a megfelelő változatban megnyitni azokat.

Források:
   Rövid tippek: ArchiCAD a
Facebookon
   ArchiCADWIKI : régi
változatok, régi tervek konverziója

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr472448849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása