HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2011.07.08. 13:21 vitorlázó

ArchiCAD15 - egy új szemléletmód

Címkék: együttműködés bim szakágak archicad15


Rövidesen megjelenik az ArchiCAD 15 programcsomag, amely számos területen kínál a napi munkában jól használható eszközöket a kollégák számára.

  • Új Héj(tető) eszköz segíti a bonyolult héjak könnyed tervezését és megjelenítését.
  • Új eszközök segítik a tervezési és dokumentációs folyamatokat a felújítások esetében.
  • Új, a térben megjelenő szerkesztővonalak és szerkesztő síkok segítik a bonyolult térbeli feladatok könnyebb megoldását.
  • Új, továbbfejlesztett könyvtárkezelés támogatja a hatékony elemkezelést.
  • Megjelent a MAC változatban is a 64 bites rendszerek kezelése.

A program megjelenését követően új megközelítésben fogjuk ismertetni az újdonságokat meglévő ügyfeleinknek, ahogy természetesen az érdeklődők számára is nyitott kapukat fogunk kínálni a részvételre.
A rövid videók egy-egy területet mutatnak be jól láttató módon, hogy a nézők ebben a néhány percben megértsék az egyes új lehetőségek alapjait.

A felújításokról...
   Az építészeti trendek  (és a mai helyzet) alapján feltételezhető, hogy a felújítások és rekonstrukciók aránya növekedni fog a közeljövőben. Ezt az irányt támogatja az a több olyan jól kezelhető új eszköz, amelyek segítségével a tervezés és a dokumentálás során is jól lehet láttatni a bontandó, a maradó és az új szerkezeti részleteket, épületszerkezeteket.


(német nyelven)
 

Az új eszközökről...
- Héj eszköz -
A tervezési szabadságot jelentősen növeli az új 'Héj' eszköz bevezetése, amely segítségével szabadon tudunk a térben olyan héjakat létrehozni, amelyek valós építőelemként működnek.


(Breuer Marcell: Szalézi Szent ferenc kápolna)

- Térbeli szerkesztővonalak -
A térbeli szerkesztés szabadságát növeli az az eszöztár, amely segítségével már nem csak az alaprajzon, hanem a térbeli szerkesztés esetében is elérhetőek olyan szerkesztővonalat, amelyek a térbeli tervezést támogatják intuitív módon. Ezek a 3D szerkesztővonalak az építész térbeli szemléletét előtérbe helyezve adnak támogatást a szabad modellezésben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr983050277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása