HTML

ArchiCLUB on-line

ArchiCAD után érdeklődő, azzal foglalkozó net-függők fóruma, ahol más is szóba kerülhet, nem az egyetlen a CAD világa - a minket körülvevő világ hatásai is megjelennek, hiszen ebben a világban élünk, ez vesz körül élményeivel, nehézségeivel, gondjaival és látványával...

Friss topikok

ArchiCAD, CAD, építészet, építéskultúra, építészet+kommunikáció

2011.01.05. 14:27 vitorlázó

Virtual Building Explorer - a "játék"

Címkék: prezentáció együttműködés archicad14 bim archicad13

  Az építészek számára olyan fontos prezentáció látványos kiegészítéssel történő megoldását kínálja a Graphisoft programja, amely segítségével impozáns, a megbízó számára is kíválóan érthető bemutató anyagok készíthetők.

   A VB Explorer segítségével a tervek jól érthető bemutatása válik lehetővé, egyszerű eszközök használatával készült önálló megoldások formájában. A készített anyagok átadhatóak a megbízónak, aki azokat az ArchiCAD ismerete és használata nélkül is meg tudja tekinteni, játékos eszközökkel, de komolyan körbejárni a tervezett projektet.

Nézzen körül - mutassa be - sétáljon szabadon a térben
  A program segítségével a játékprogramok használatához hasonló eszközökkel, az egérrel és gombokkal lehetséges a szabad böngészés a térben. A készített térbeli "animáció" a felhasználó által kezelhető, bejárható tervet jelent. Szemben az előre készített animációkkal, itt a BIM intelligencia megmarad, bármikor lehetséges a különböző fóliák ki/bekapcsolása a láthatóság, jobb érthetőség érdekében. Hasonlóképp az egyes elemekről információkat kérhetünk, a kiválaszott elem számos adatát tudjuk ellenőrizni, leolvasni.

Amennyiben rendelkezünk a programhoz kapható 3D szemüveggel, a megjelenített képet sztereo formában is nézhetjük, ezzel még inkább élethű látványt kapva a terv bejárásához.

Sztereó megjelenítés
 A sztereo megjelenítés segítségével a modellben való szabad bejárás az élethű, térbeli séta képét adja vissza. Segítségével a bemutatásra kerülő terv valóban a térbeli élethűséget adja vissza a szemlélőnek, megismertetve a tervezett épület minden részletét.

 

 

 

Információk a BIM modellről
   A BIM koncepció itt is élő, így az egyes elemek kiválasztását követően azok adatai, fontosabb jellemzői megtekinthetőek a felugró információs ablakban. Ezzel még ebben a bemutató formában is folyamatos háttér-támogatást kaphat a tervező, beruházó az épület minden részletéről, segítve a hatékony tervértékelést és elemzési munkát a terv bemutatása során is.

 

Látványos bemutatók

 

 

 

NHS Irodaház
MK Electronics Irodaház
Vörösmarty tér irodaház

 Letöltés (11 Mb)

Letöltés (9.6 Mb)  Letöltés (11 Mb)
 Letöltés (13 Mb) Letöltés (11.5 Mb)  Letöltés (13 Mb)


 

 

 
   A Graphisoft, a Magyar Építőművész Szövetség és a Shanghai egyetem együttműködéséből létrejött, a Világkiállításhoz kapcsolódó Hudec rendezvények egyik látványos pontja volt néhány, a Hudec-hagyatékból rekonstrulható, és Shanghaiban ma is látható épület megjelenítése a VB Explorer segítségével.

A Hudec házak

Park Hotel (1927)
Moore Memorial Church(1931)
a Woo család háza(1938)

 Letöltés (46 Mb)

Letöltés (31 Mb)  Letöltés (11 Mb)
 Letöltés (46 Mb) Letöltés (61 Mb)  Letöltés (11 Mb)

 

A fenti bemutatók a letöltést követően már meg is tekinthetőek, a böngészéshez, barangoláshoz jó szórakozást kívánunk.

A program elérhető az ArchiCAD14 programhoz, az ArchiCLUB szerződéssel rendelkező ügyfelek számára lényegesen kedvezőbb feltételekkel.
További információk:
    cad(kukac)graphisoft(pont)hu
    A VB Explorer a Graphisoft oldalán (angolul)

Kitekintő
   Hudec László, egy építész Shanghaiból:
   A Wikipédia Hudec (szül. Hugyecz) Lászlóról
   Könyvbemutató és könyv a Holnap kiadó gondozásában munkásságáról
   Az Octogon Hudec László munkásságáról

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://archiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr192562535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása